Terapia prin sauna si avantajele ei

Noutati
/
March 11, 2024
Terapia prin sauna si avantajele ei

Oamenii profită de terapia cu saună de sute de ani, datorită beneficiilor asupra sănătății organismului. Oricine pășește într-o saună va simți o crestere a pulsului. Acest fenomen poate ajuta la remedierea anumitor probleme de sănătate sau a unor condiții rezultate diverselor activități fizice precum febra musculară. Efectele pozitive asupra articulațiilor se vor manifesta în timp printr-o creștere a mobilității și  ameliorarea afecțiunilor precum artrita în cazul persoanelor ce suferă de acestea.

Un studiu relevant pentru acest subiect a fost realizat în Finlanda pe parcursul a 20 de ani. Subiecților (bărbați) li s-a înregistrat numărul de utilizări al saunei într-un anumit interval de timp. Rezultatele au arătat că cei ce utilizau sauna cel puțin o data pe săptămână prezentau un risc mult mai mic de a muri ca urmare a unei boli cardiovasculare. Se consideră că aceste rezultate au apărut datorită faptului că terapia prin saună are efecte similare cu efortul fizic moderat. Deși sauna nu poate înlocui efortul susținut cu siguranță poate suplimenta exercițiile fizice și menține riscurile cardiovasculare la un nivel redus.

Studiile au arătat că o utilizare a saunei pentru 20 de minute poate avea ca rezultat arderea a mai bine de 500 de calorii. După cum am menționat mai sus, sauna nu poate înlocui un lifestyle sănătos în care practicarea sportului este o activitate regulata, dar este o modalitate deosebit de plăcută de a consolida rezultatele sportului.

Mulți dintre noi ducem vieți sedentare ca urmare a mediului în care muncim și trăim, prin urmare nu avem ocazia de a transpira suficient. Din momentul în care ieșim din casă, suntem expuși unor factori nocivi ce sunt asimilați de piele. S-a dovedit că terapia prin saună este cea mai eficientă în eliminarea acestor toxine, care se regăsesc în profunzimea pielii.

În saună nu puteți utiliza telefonul sau computer-ul, deci sunteți izolat de restul lumii. Tot ce puteți și ar trebui să faceți este pur și simplu să vă relaxați. Dacă aveți o saună privată acasă, avantajele devin și mai semnificative. Sauna dumneavoastră poate fi un spațiu de refugiu unde puteți medita și bineînțeles să vă bucurați de liniște și momente de calitate alături de cei dragi. În acest caz puteți face asta oricând, iar rezultatele pozitive asupra stării dumneavoastră de sănătate vor fi evidente.

Piscine Biotop realizează saune și hammam-uri cu design unic adaptat nevoilor și distribuie saune prefabricate ce pot fi instalate în mai puțin de o zi.

In continuare

Afla cum te putem ajuta.

Contact