Ghid complet, 2024

Intretinere piscina

Introducere

Intretinerea unei piscine implica o serie de proceduri meticuloase menite sa asigure igiena si eficienta operationala. Aceste operatiuni sunt esentiale pentru a asigura puritatea, siguranta si functionalitatea mediului acvatic. Orchestrate cu atentie, aceste proceduri sunt urmatoarele:

1. Curatarea suprafetei

Curatare suprafata piscina

Utilizarea periodica a plasei de suprafata (skimmer) pentru a extrage detritusul, cum ar fi frunzele sau insectele, care plutesc la suprafata apei.

Aceasta operatiune asigura claritatea suprafetei apei.

2. Aspirare piscina

Robotii pentru piscine reprezinta o solutie inovatoarea si eficienta pentru mentinerea curateniei in piscina.

Aceste dispozitive automate sunt echipate cu tehnologie sofisticata care le permite sa navigheze pe suprafetele piscinei si sa indeparteze eficient murdaria, detritusul si algele, reducand astfel efortul manual necesar pentru intretinerea piscinei.

Modelele avansate pot include, de asemenea, caracteristici precum senzori pentru detectarea obstacolelor, programe de curatare programabile si capacitati de control la distanta. Unul dintre avantajele cheie ale robotilor este autonomia lor. Odata plasati in piscina si activati, acestia pot opera independent, curatand sistematic podeaua, peretii si linia apei. Sunt versatili si pot fi utilizati in piscine de diferite forme, dimensiuni si suprafete, inclusiv beton, vinil, fibra de sticla si gresie. In plus, sunt eficienti atat in configuratii rezidentiale, cat si comerciale.

3. Perierea peretilor

Perierea interioara

Curatarea peretilor interiori si a fundului piscinei pentru a reduce proliferarea algelor si a disloca impuritatile aderente.

4. Intretinerea filtrului

Inspectarea filtrului piscinei

Monitorizarea atenta a presiunii, efectuarea spalarii (backwash) si clatirii filtrului sunt esentiale pentru a asigura o buna circulatie a apei si eficienta optima a filtrarii.

5. Echilibrarea chimica

Monitorizare apa

Testarea si ajustarea nivelurilor de chimicale din apa pentru a mentine un mediu curat, sigur si confortabil.

Citeste mai mult

6. Inspectia echipamentului

Diagnostic echipamente

Verificarea pompei, filtrului si a altor echipamente pentru a identifica eventualele probleme sau defectiuni.

7. Curatarea cosurilor

Golirea cosurilor piscinei

Golirea cosurilor de skimmer si a celor de la pompa pentru a asigura un flux corespunzator al apei.

8. Mentinerea nivelului apei

Verificare nivel de apa

Monitorizarea si ajustarea nivelului apei atat in piscina cat si in bazinele de compensare (la piscinele cu overflow sau infinity) este esentiala pentru a asigura o circulatie corecta a apei.

Intrebari frecvente

Care este pretul unei piscine noi?

Asa cum te asteptai, pretul unei piscine poate varia in functie de spatiul dedicat amenajarii, placarile si optiunile pe care ti le alegi. Cel mai usor mod de a obtine un estimat de pret este sa ne contactezi folosind butonul din subsolul paginii.

Ma puteti ajuta cu consultanta?

Sigur ca da! Fie ca vrei sa duci proiectul la capat cu noi sau ai un alt partener de executie, experienta noastra de peste un deceniu iti sta la dispozitie. Afla mai multe aici.

Cat dureaza executia unei piscine noi?

Pe scurt, variaza, in functie de tipul de proiect si disponibilitatea curenta. Majoritatea proiectelor noastre sunt proiectate si construite in cateva luni.

Ce spun clientii:

Echipa Piscine Biotop a reusit sa materializeze viziunea piscinei pe care am visat-o de ani de zile. Mult succes!
Ioana S, Proprietar Privat

Ce spun clientii

Am lucrat foarte bine cu echipa Biotop. De fiecare data cand am avut nevoie au fost promti si mi-au furnizat serviciile si produsele de care am avut nevoie.
Anisoara C, Proprietar Privat

Ce spun clientii

A fost o colaborare foarte buna ce va continua fara indoiala pe termen lung!
Madalin B, Manager Corporate

Afla cum te putem ajuta.

Contact